Igår skedde det, för första gången på tre år tror jag: Akademien gick efter sin sammankomst till Gyldene Freden och åt ärtsoppa.
Fingrarna i bildens överkant tillhör för övrigt Kristina Lugn.
09 mars 2012
Igår skedde det, för första gången på tre år tror jag: Akademien gick efter sin sammankomst till Gyldene Freden och åt ärtsoppa.
Fingrarna i bildens överkant tillhör för övrigt Kristina Lugn.
09 mars 2012 at 11:41 f m
Rött till ärter med fläsk? Blir detta veckans kultursnackis?
09 mars 2012 at 12:49 e m
Var är punschen, Broder?
09 mars 2012 at 1:19 e m
Punschglaset skymtar längst till höger.
09 mars 2012 at 12:52 e m
Fick Lotass ett vegetariskt alternativ?
09 mars 2012 at 1:20 e m
Javisst! Och ska jag vara alldeles ärlig såg hennes gröna ärtsoppa ut att vara ännu godare än den jag åt.
11 mars 2012 at 12:49 f m
Inne på mitt 34:e år utan kött kan jag bara välkomna dig över på den gröna sidan.
09 mars 2012 at 1:16 e m
Även min tanke,. En plats bland de aderton kan inte vara värd ett fläsktvång.
09 mars 2012 at 4:45 e m
Akademien stiger härmed en aning i framlidne Strindbergs ögon, måhända?
09 mars 2012 at 7:03 e m
🙂 Det ser verkligen gott ut … Den myten borde ni leva upp till lite oftare.
10 mars 2012 at 12:49 e m
Tack för svar, Peter. Jag lade ut bilden och din text på min blogg: http://callerockback.blogspot.com/
Fast jag grunnar över hur rödvinet funkar till ärtsoppan? En spännande innovation jag aldrig fått uppleva. Trots ett långt och spännande liv.
10 mars 2012 at 4:38 e m
Det var helt godtagbart faktiskt. Även om jag mest drack en blandning av vatten och punsch.
11 mars 2012 at 10:25 f m
Så länge tanninerna är på en låg nivå så kan det vara riktigt gott. En god Pinot Noir från exempelvis Loiredalen borde funka med ärtsoppa.
11 mars 2012 at 11:08 f m
Pinot Noir till ärtsoppan? Låter gott. Det måste jag testa. Bra tips, Erik.